crafted by photobiz

På denne siden har vi samlet litt informasjon, råd og tips angående de forskjellige fotograferingene.

 

Nyfødtfotografering.

Anbefalt alder: 4-10 dager. Eldre babyer er selvsagt også velkomne.

Det er ikke nødvendig å bestille tid før babyen er født. Vi har en fleksibel arbeidsdag, og tar inn babyer til nyfødtfotografering på kort varsel.

Det finnes masse rekvisitter, luer etc i studio som kan brukes fritt. Ønsker en å ha med noe personlig, er det fullt mulig.

Ta gjerne med et teppe til fotograferingen. Dette til bruk om babyen må ammes under fotograferingen, samt at det også kan brukes på noen av bildene.

Foreldre og søsken må gjerne være med på fotograferingen, men dette bør være avtalt på forhånd. (Gjelder spesielt for søsken).

Det er flere forskjellige stiler innen nyfødtfotografering. Noen ønsker helt enkle, rene bilder uten rekvisitter, noen vil ha med mest mulig. De fleste har ikke tenkt så mye på det, og da gjør jeg litt av alt :)

Jeg har fotografert nyfødte i 15 år, og har masse erfaring når det kommer til håndtering av babyene. Sikkerhet er alltid første prioritet.

 

Ettårsfotografering.

Det er viktig å velge en tid på dagen hvor barnet er mest opplagt. Å fotografere ettåringer etter arbeidstid er sjeldent vellykket.

Har barnet hatt en dårlig natt, virker uopplagt eller ikke er i form, er det bare å ta kontakt med oss og utsette fotograferingen.

Pass på at barnet har spist før fotograferigen, og ta gjerne med noe å drikke til barnet, og gjerne en smoothie ol for litt påfyll av energi :)

Skal det tas søskenbilder i forbindelse med ettårsfotograferingen, må det være med 2 voksne. Søskenbildene tas på slutten av timen.

Vi har ingen begrensninger på antall klesskift, men anbefaler å se ann barnet, noen ettåringer hater å skifte klær :-) I tillegg er det mulig å ta noen bilder på slutten uten klær.

 

Familiefotografering. 

I tillegg til å ta bilder av hele familien, tar vi gjerne bilder av barna sammen og hver for seg. Vi tar også bilder av foreldrene alene. Om barna driver med fritidsaktiviteter, er det også mulig å ta med dette i fotograferingen.

 

Tips til klesvalg.

Tidløse klær uten store logoer figurer anbefales. Det kan gjerne brukes småmønstret/smårutet. 

Babyfotografering (4-8 mnd) er som ofte uten klær, men det er koselig med en en kjole/romper ol på noen av bildene i begynnelsen av fotograferingen.

Ettåringer har som regel 1-2 klesskift, samt at det tas bilder uten klær på slutten av fotograferingen.

Vi får mange spørsmål om klær til familiefotografering. Det har vært en trend med dongeri og hvite t-skjorter, men vi anbefaler noe som er litt mer personlig. Klærne trenger ikke være like, bare de står i stil til hverandre. blå/grå toner, rødlige toner, beige/brun/blåtoner mm.